Разбрахме се за следващия бюджет много по-задълбочено да се направи

...
Разбрахме се за следващия бюджет много по-задълбочено да се направи
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ще подкрепим бюджета като междинен, следващият ще се направи по-задълбочено

" Разбрахме се за идващия бюджет доста по-задълбочено да се направи и в други сфери, в които виждаме проблеми и хората чакат решение. Като промеждутъчен ще го подкрепим ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.  " Когато аз управлявах с ГЕРБ и нашето държавно управление всички желаеха и всички получаваха ", добави той.

Борисов приказва пред публицисти след серия от къси срещи със съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев в Народното събрание. Петков и Василев били поканени в стаята на ГЕРБ от Борисов, с цел да обсъдят бюджет 2023, който през днешния ден би трябвало да бъде гласуван в пленарната зала на първо четене.  " Това, което обсъдихме, е общата рамка на бюджета, и че в случай че има оферти, те няма да трансформират общата рамка, а ще бъдат разход за разход, т.е в случай че някой желае да направи спомагателен разход някъде, би трябвало да понижи разход на друго перо ", изясни след срещите финансовият министър Асен Василев.Той изясни, че няма терзания по отношение на бюджета.  " Засега виждам, че като цяло има настройка за относително дребни корекции, които в случай че се създадат разход за разход, няма да нарушат бюджетната рамка ", разяснява министърът.

По-рано в сряда пред Народното събрание имаше митинг на синдикати, а в събота се готви митинг и на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които упорстват за по-високи заплати.  " Аз мисля, че би трябвало да се отнасяме с идентичен критерий към безусловно всички чиновници. Политиката, която беше заложена от служебния кабинет и ние продължихме, е структурите, които са получили нарастване предходната година да не получават тази година, а тези, които предходната година не са получили, да получат 10% нарастване. Това е общата политика - тя се отнася и за Министерство на вътрешните работи, и за всички други държавни структури ", изясни министър Василев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР