Разбрах за кандидатурата няколко дни, преди да бъде обявена. Той

...
Разбрах за кандидатурата няколко дни, преди да бъде обявена. Той
Коментари Харесай

Нидал Алгафари: Проф. Герджиков не е кандидат на ГЕРБ, но тактиката им проработи, защото намериха обединител в негово лице

Разбрах за кандидатурата няколко дни, преди да бъде оповестена. Той беше измежду фигурите, които се обсъждаха. Търсеше се фигура която да бъде обединител. Това разгласи по Българска национална телевизия политическият пиар и режисьор Нидал Алгафари, който е част от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата за президент на проф. Анастас Герджиков.

„ Това е претендентът на академичната общественост и по-късно на няколко партии. Той не е претендентът на ГЕРБ. постъпиха по-мъдро. Можеха и самия Бойко Борисов и Дончев и Захариева да повдигнат, само че знаеха, че с партийна фигура ще е по-трудно. Те не се крият. Това е въпрос на тактичност. Тя проработи, откриха обединител в лицето на проф. Герджиков “, отговори той на въпрос скри ли се зад Инициативен комитет.
свързани новини898на 30.09.2021231333на 03.10.2021
„ Една президентска акция е нещо като война. Битка за твърдите ядра, ще има борба за младите, за тези които не са дали своят вот и така нататък “, акцентира Алгафари.

„ Не се надценява или омаловажава ролята на Движение за права и свободи, тъй като това са към 300 000 гласа. Със сигурност всеки би желал тяхната поддръжка. Тези хора са част от българското общество. Не са такива от които единствено се нуждаем “, безапелационен е той за ролята на Движение за права и свободи на идния избор.

„ Не може да получиш поддръжка, когато тръгнеш на борба, както го направи господин Радев с господин Мустафа Карадайъ.Стигна се до такава степен за първи път в историята президент отиде в Кърджали и нито една партия и кмет да не отиде да го посрещне “, акцентира той.

„ Хора с турски имена също могат да управници. Това също е проблем, тъй като за хората още е доста мъчно да го одобряват “, посочи още Алгафари във връзка възможен претендент на Движение за права и свободи.

„ Такива обръчи не са единствено към Движение за права и свободи. Има ги към всички партии. Това важи и за предизборните акции. Трябва да се одобри закон за лобизма “, отсече той.

„ Не съм толкоз във вътрешността “, отговори Алгафари на въпрос по какъв начин ще се спонсорира акцията на проф. Герджиков.

„ Инициативните комитети са събиране на хора, които да показват от добра позиция своя претендент “, обясни той.

По думите му следва да се образува избирателен щаб на проф. Герджиков.

„ Основният конкурент ще е господин Румен Радев. И останалите фигури са мощни. Поне ние от страна на проф. Герджиков ще опитаме да покажем положителните му страни и качества. Няма да разчитаме на черния пиар, с който към този момент потеглиха от страна на господин Радев. Ще подчертаваме на добруването. Ще желаеме да покажем, че има по-добър вид от петгодишната политика на Радев “, разгласи той.

„ Разговорите ще са към добруването. Основното ще е, че ролята на президента е да бъде обединител, а не разединител “, разяснява той.

„ Ролята на президента не е да използваш бухалки, да назначаваш министри, да изчегъртваш, както направи Радев “, акцентира Алгафари.

„ Герджиков не е поискал разширение на пълномощията на президента. Какво е деспот. Едните споделят, че министър председателят Бойко Борисов е бил деспот, а другите споделят, че Радев е деспот. Нека да идат в Сирия и да видят Башар Асад, с цел да видят какво е деспот “, отсече анализаторът.

„ Трябва да имаме мощно Народно събрание, с цел да нямаме тирания на премиера или президента.

Той сподели, че всички останали претенденти са мощни и качествени хора, в това число и Луна.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР