Разбиваща критика на Румен Овчаров срещу соцлидерката Корнелия Нинова доведе

...
Разбиваща критика на Румен Овчаров срещу соцлидерката Корнелия Нинова доведе
Коментари Харесай

Остър сблъсък Овчаров - Нинова на червения пленум

Разбиваща рецензия на Румен Овчаров против соцлидерката Корнелия Нинова докара до изострен вербален конфликт сред двамата по време на съвещанието на аления пленум, което се организира в този час на " Позитано " 20.

Бившият министър и ексшеф на социалистите в София взел микрофона по време на най-спорната точка през днешния ден - за вестник " Дума ".

Готова ли е Българска социалистическа партия да ръководи в това си положение, попитал Овчаров. " Властта не се търкаля по улицата. Тя се взема. И аз се запитвам дали имаме сили да я вземем в това положение ", споделил той.

Овчаров обяснил, че не е подписал позицията на 50-те членове на Народно събрание за " Дума ", с цел да смъква Нинова и декларирал изрично, че не желае нейната оставка. Подписал писмото, тъй като в него имало правилни констатации. Изборът на Йордан Мичев за и.д. основен редактор на партийния вестник бил на неверен човек, в неверно време и на неверно място, цитирал Овчаров американски военачалник от Корейската война, която била неверна война на неверно място с неверен съперник. Изборът бил в неверен миг, тъй като Бойко Борисов се тресял, а " Дума " пишела публикации за конопа. Според Овчаров някой от " Позитано " е предизвикал пък да се напише публикация за това, че Българска социалистическа партия би трябвало да се откаже от русофилията, социализма и историята, които било неприемливо.

Новият и.д. никой не го познава, не е прочут, нищо не е направил за Българска социалистическа партия, нито за вестника, споделил Овчаров. И обяснил, че не може соцръководството да се оправдава с това, ме и други са правили преди по този начин, визирайки предходните основни редактори Юрий Борисов и Таня Джаджева, които също бяха назначени за и.д., с цел да не се постанова гласоподаване от пленума.

Овчаров подлагал на критика персонално Мичев, че си е разрешил да дава оценки, разяснявайки самия него, че " е минало ". Не одобрявам, че човек, който нищо очевидно не е направил, внезапно ще стане можещ. Роденият да пълзи няма да полети, коментирал Овчаров.

Той подлагал на критика и Нинова, че в отговора си на позицията на 50-те е поставила в едно изречение олигарси и левичари и обяснил, че писмото им е диагноза за положението на партията. С почистване на сметки единствено ставаме по-слаби, предизвестил той.

Овчаров изброил и три качества, които пречат на партията: агресивното незнание, омразата и самодостатъчността. Според него е нужна консолидация, тъй като Нинова станала ръководител на най-разединената партия. Затова задачата й била в този момент да я консолидира.

Румен е умен, само че апелирам да не си вършим персонални квалификации, отвърнала Нинова. Тя разказала, че е споделила с Овчаров за новия и.д. основен редактор на " Дума " и той споделил добре, а след това подписал писмото, тъй като Мичев го бил плюл. И допълнила, че е плюл и нея самата.

Нинова поискала диалог за паралелната страна. И обяснила, че доста членове на Народно събрание са й казвали да спре, че отваря доста фронтове.

Много се приказва за разцепление, само че партията не е разединена, разлъчен е елитът, лобитата, споделила Нинова. И скастрира хората си, че до момента в който те заседават, страната е блокирана. Хората желаят да се присъединим към тях, а не да се занимаваме със себе си, допълнила соцлидерката.

В отговор по тематиката за паралелната страна Овчаров попитал къде е позицията на Българска социалистическа партия за Топлоелектрическа централа " Варна " и пазаруването му от Ахмед Доган, както и по закона за приватизацията или на тематика дървената мафия във Варна. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР