Разбиването на глобалните годишни топлинни рекорди миналата година кара хората

...
Разбиването на глобалните годишни топлинни рекорди миналата година кара хората
Коментари Харесай

Най-горещата година, какво може да се направи? Изобилие: повече възобновяеми енергийни източници и ядрена енергия, по-малко метан и месо

Разбиването на световните годишни топлинни върхове предходната година кара хората да се запитат: Какво може да се направи?

Европейската организация за климата разгласи във вторник че 2023 година е била с 1,48 градуса по Целзий (2,66 градуса по Фаренхайт) по-гореща от прединдустриалните времена. Това надали е в границите на интернационалната цел, за която страните се споразумяха в Парижкото съглашение за климата от 2015 година, с цел да избегнат свят, унищожен от изменението на климата.

Това е последната от поредицата неприятни вести за климата, само че учените и енергийните специалисти от дълго време настояват пътни карти — решения — за понижаване на парниковите газове като въглероден диоксид и метан, които нагряват планетата. И има вяра за пътя напред, сподели Международната организация по енергетика в своята Световна енергийна вероятност за 2023 година Водени от слънчеви и електрически транспортни средства, вложенията в чиста сила са нарастнали с 40% от 2020 година насам.

Привържениците на нуклеарната сила, включи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР