Разбитата фабрика край Пловдив е с огромен производствен цикъл, представлява

...
Разбитата фабрика край Пловдив е с огромен производствен цикъл, представлява
Коментари Харесай

Разбихме най-голямата фабрика за нелегални цигари в страната, похвали се Борисов

Разбитата фабрика край Пловдив е с голям индустриален цикъл, съставлява цялостен цех и такава до момента не сме разбивали. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов, който е на място в разкрития през днешния ден при спецоперация незаконен завод, намиращ се в индустриалната зона сред Пловдив и село Труд. Мястото е окупирано от полиция и жандармерия.

" Арестувани са 12 души, а готовата продукция е на стойност към 2 млн. лв. ", разясни зам.-главният прокурор Иван Гешев, представен от „ 24 часа ”. Според основният секретар на Министерство на вътрешните работи месечно вредите от тази фабрика за бюджета са сред 15-20 млн. лв..

На процедура през днешния ден службите са разрушили 2 заводи - първата в Ръжево Конаре, където тютюнът и бил нарязван, а по-късно превозен към втората фабрика в село Труд, където са били правени цигарите. Над 1000 кашона е арестуваната продукция, която е с гръцки надписи.

" Тепърва ще откриваме дали е била за гръцкия пазар или за нашия ", уточни Борисов. Според Гешев по разбори на производители сред 10 и 15% от откритите тук противозаконни цигари се държи от фабриката край село Труд. Те са с марките Мурати и Роял.

Акцията идва ден след оповестението на годишен отчет за незаконната търговия с цигари, при което министър председателят се похвали, че равнището на противозаконната търговия с цигари за първото тримесечие на 2019 година е 3,8%, което е с 2% по-малко по отношение на същия интервал през 2018 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР