„Разбираме отговорността си и ще подходим разумно, спокойно и диалогично",

...
„Разбираме отговорността си и ще подходим разумно, спокойно и диалогично",
Коментари Харесай

Нинова: Премиерът ще бъде излъчен от ПП

„ Разбираме отговорността си и ще подходим рационално, умерено и диалогично ", сподели още тя

Още на следващия ден от Българска социалистическа партия започватразговори с „ Продължаваме Промяната” за сформиране на кабинет. Това разгласи водачът на БСПКорнелия Нинова, откакто от Българска социалистическа партия получиха третия изследователски мандат, съобщи Nova.bg.

„ Напълно разбираме отговорността си и ще подходим рационално, умерено и диалогично с една цел - да подсигуряваме сигурност на страната, успокоение на хората, да съставим постоянен кабинет и да осъществим програмата, която към този момент записахме”, сподели тя.

Тя беше безапелационна, че първата по величина партия би трябвало да излъчи претендент за министър председател.

„ Намираме се в тежки рецесии, предстоят тежки зимни месеци и считаме, че би трябвало да се носи ясна политическа отговорност. Имаме потребност от държавници, които да кажат: „ Да, мъчно е, знаем какво ни чака, поемаме политическата отговорност”. Другото би било просто скриване зад експертен кабинет”, коментиралидерът на Българска социалистическа партия.

По думите й от Българска социалистическа партия няма да договаря с ГЕРБ, Движение за права и свободи и„ Възраждане ".

Запитана дали към този момент имат предложение за министър председател в възможен кабинет, тя отговори: „ Не, първото, което ще създадем, е да сложим програмата, която изработихме, на масата на диалози. Тя е сплотяващото сред трите партии, само че и е опция за възобновяване на досегашните връзки с сътрудниците ни”.

Според нея следва да се разясняват имена на министър-председател. „ Нашето искане беше Кирил Петков да не е министър председатели мисля, че той - правейки крачка обратно, разбра товаи заслужава почитание за това си поведение”, разяснява Нинова.

Тепърва следва да се прецизират квотите за министерските кресла, в случай че се резервира обединението в настоящия си тип, добави тя.

„ Досега с Демократична България постоянно сме работили добре, рационално, постоянно сме намирали решения на идеологически въпроси, които са ни разделяли, и те са били в името на националния интерес. Не мисля, че ще ни е мъчно да преговаряме с Демократична България. Според мен по-трудно ще е да се откри сечението и положителния звук сред Политическа партия и ИТН”, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

„ Червени линии или въпроси на всяка партия обсъждахме по време на съставянето на програмата. След като я обсъдихме и трите партии си поставихме подписите под нея, това е основата, на която желаеме да стъпим за бъдещето на България”, посочиНинова.

„ В Програмата, която съставихме, записахме, че всички се сплотяваме към желанието да се положат дипломатически старания за споразумяване на връзките с Руската Федерация и да не се стига до спиране на връзките и закриване на посолства. Така че и този сложен въпрос сме изчистили по време на договарянията за Програма”, съобщи тя.

„ Ако не се гласоподава кабинет, отиваме на избори и гласоподавателите ще се произнесат въз основата на свършеното до момента. В тази връзка през днешния ден започнахме с доклада на общественото министерство, продължаваме с този на туризма, на земеделието, и най-после на стопанската система - ще се доклада какво сме свършили за 7 месеца”, добави водачът на Българска социалистическа партия.

„ Вероятно няма да бавим връщането на мандата, в случай че забележим, че няма схващане по програмата. И при най-малките знаци, че можем да реализираме такова, ще си оставим време”, сподели ощеКорнелия Нинова.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР