Разбирам напрежението сред туристическия бранш, защото състоянието на сектора е

...
Разбирам напрежението сред туристическия бранш, защото състоянието на сектора е
Коментари Харесай

Обявиха кога отварят морските ни курорти

Разбирам напрежението измежду туристическия отрасъл, тъй като положението на бранша е в действителност тежко. Туризмът на процедура не действа. Но вижте, секторът не обгръща единствено туроператорите и турагентите, а в него влизат ресторантьори, сервитьрои, аниматори, безусловно всички са значими.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка апелите на туроператорски организации министърът да подаде своята оставка. На въпрос дали въпреки всичко е подготвена да подаде своята оставка Никола Ангелкова отвърна, че за нея е значимо да си прави работата и акцентира, че поради подхванатите от държавното управление ограничения България е на дъното във връзка с инфектираните и смъртните случаи от ковид.

" Това, което е значимо, с изключение на разговора, който е непрестанен, е и намирането на баланс, тъй като сега е в действителност доста мъчно да се откри салдото за всички наранени в бранша.

Пак ще повторя, че разбирам напрежението в сектора, защото туризмът е най-тежко засегнатият бранш на българската стопанска система ", изясни тя и подсети, че туристическият бранш може да кандидатства за безлихвени заеми, отпуснати от Българската банка за развиване. " Голяма част от тези 800 млн. лв. са ориентирани в битката против болестта. Както стана ясно от думите на премиера през вчерашния ден следва въвеждането и на грантова скица за дребните и микропредприятия.

Средните предприятия също ще получат помощ. Разбирам желанието да се търси провинен за цялата тази обстановка, само че всичко би трябвало да се реализира с разговор. Аз съм на страната на хората, на тяхното здраве и живот, и дружно би трябвало да търсим вероятните решения ", разяснява министър Ангелкова пред Нова тв. По мотив настояването на част от сектора за учредяването на гаранционен фонд поради рецесията министър Ангелкова напомни, че още през 2016 година е имало проектозакон за основаването на подобен гаранционен фонд, само че тъкмо тези, които в този момент желаят оставката ѝ, са се изказали срещу него тогава.

Въпреки това тя увери, че има подготвеност да бъде даден рестарт по неговата работа. В умозаключение министърът на туризма разгласи, че от 15-и юни стартира подготовката за новия летен сезон, твърдейки, че всички от сектора работят в тази посока.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР