Разбирам го здравния министър, който днес трябва в крачка да

...
Разбирам го здравния министър, който днес трябва в крачка да
Коментари Харесай

Д-р Румяна Тодорова: Касата не е отговорна за пандемията, отговорна е държавата

" Разбирам го здравния министър, който през днешния ден би трябвало в крачка да взема решение какво да прави. Затова потегля на инспекции и е подготвен да облича бялата престилка, и приканва и депутатите лекари да създадат това. Но този комсомолски възторг не ни би трябвало. Сега би трябвало доста мисъл ". Това сподели пред БНР доктор, някогашен шеф на Националната здравноосигурителна каса(НЗОК) пред БНР.
По думите ѝ е изпуснато удобното време през лятото, с цел да се приготви системата.
 Десислава Кателиева: Решителността на здравния министър е много закъсняла Десислава Кателиева: Решителността на здравния министър е много закъсняла
" Една много закъсняла увереност и в противоепидемичните ограничения, и в организацията на работа ", по този начин доктор Десислава Кателиева от Национал...
" Пропилени 6 месеца, в които не си е свършило работата. Смисълът трябваше да бъде да се защитят хората, да се разпише ред, по който те да знаят какво да вършат. Когато има ред, финансирането може да бъде направено, най-малко в знаят по какъв начин да го създадат. Касата не е виновна за зараза или пандемия, това е отговорност на страната ", безапелационна беше доктор Тодорова.
Тя акцентира, че би трябвало доста незабавно да се разпишат ограничения и правила, с цел да може НЗОК да се разплаща:
" Трябва и да се успокоят хората, че има задоволително пари. Парите в действителност са задоволително, само че при по този начин написани претекстове не знаем защо ще се употребяват. Трябва да се направи една карта по какъв начин пациентът ще се придвижва и ще стига най-лесно до съответния експерт и до съответната болница ".
По думите на доктор Тодорова в този момент в една болница се лекуват и леки, и тежки случаи на инфекции с, а би трябвало пациентите с по-леко протичащо заболяване да се лекуват в по-малки лечебни заведения, където не се изисква такава мощна реанимация: " Трябваше да имаме образа на лечебните заведения ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР