Разбира се, това е демонстрация на слабост, каза той по

...
Разбира се, това е демонстрация на слабост, каза той по
Коментари Харесай

Шефът на НАТО: Бунтът на ”Вагнер” показа слабостта на руския режим

" Разбира се, това е проява на уязвимост ", сподели той по време на конференция в базата за образование Пабраде в Литва.

 

" Това също по този начин демонстрира какъв брой мъчно и рисково е за президента Путин да разчита на наемници, което в действителност се обърна против него ", добави той.

 

" Това демонстрира крехкостта на съветския режим, само че не е работа на НАТО да се намесва в тези въпроси, това е съветски въпрос ", съобщи Столтенберг.

 

Генералният секретар на Северноатлантическия пакт добави, че не вижда признаци Русия да се готви да употребява нуклеарно оръжие, само че алиансът остава нащрек.

 

На взаимната конференция в Пабраде, в която участваха литовският президент Гитанас Науседа, Столтенберг и немският министър на защитата Борис Писториус стана известно, че Литва е поискала от германците, нидерландците и французите ротационно разполагане на средства за противовъздушна защита.

 

Балтийската страна се стреми до 2026 година да построи нужната инфраструктура, с цел да може в нея непрекъснато да бъде ситуирана немска бригада от към 4000 военнослужещи и техните фамилии, добави президентът.

 

" Опростяваме процедурите, с цел да можем да приключим построяването на инфраструктурата до 2026 година ", сподели той пред кореспонденти на взаимната конференция.

 

" Но няма да се разсърдя, в случай че министърът на защитата завърши нещата през 2025 година ", добави той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР