Разбира се, по думите й нито сегашният /Иван Гешев/, нито

...
Разбира се, по думите й нито сегашният /Иван Гешев/, нито
Коментари Харесай

Заместничката на Гешев продължава със защитата му в ефир: Действат срещу личността му! Не е недосегаем

Разбира се, по думите й нито сегашният /Иван Гешев/, нито предходният основен прокурор /Сотир Цацаров/ не били оказвали непозволено въздействие върху прокурорската гилдия и пленума на Висшия правосъден съвет.

„ Главният прокурор ръководи прокурорската гилдия. Той е член по право на Висш съдебен съвет. Не бих споделила, че той има прекалено въздействие върху решенията на членовете на прокурорската гилдия, както и във Висш съдебен съвет “, заобяснява Машева.

По мотив поисканото от правосъдния министър премахване на Иван Гешев, тя счита, че намесата на политиците в работата на Висшия правосъден съвет била неприемлива.

„ Струва ми се, че към сегашния миг има политическа воля за понижаване пълномощията на основния прокурор и вероятно предварително преустановяване на мандата му. Това би могло да стане само вероятно с смяна на Конституцията “, уточни Даниела Машева.

Според нея обаче дейностите били повече против личността на Иван Гешев. „ Разбира се, те са и против длъжността основен прокурор и пълномощията му, против работата на прокуратурата и против Висшия правосъден съвет “, продължи заместничката на Гешев.

„ Не, Иван Гешев не е недостижим “, отсече безапелационна Машева.

Тя застъпва мнението, че в този момент съществуващите законови разпореждания били безусловно ясни. „ Споделям позицията, която одобри болшинството във Висш съдебен съвет, с цел да стигне до решението да не приема за разглеждане предлагането на министъра на правораздаването заради неговата недопустимост. Според мен тази процедура напълно следва да бъде обвързана с процедура за едно дисциплинарно произвеждане във връзка с основния прокурор, в случай че се одобри, че има основателност “, предстоящо изясни тя.

Стана ясно още, че Машева не възприема предлагането на „ ИТН “ за директен избор на основен прокурор.

За акцията в президентската администрация тя влезе в пояснителен режим по какъв начин не били позволени неточности от страна на прокуратурата. „ Това, което се приказва, че там е имало навлизане и е използвана експанзия и принуда, в действителност въобще не дава отговор на истината “ – всичко се било случило съгласно закона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР