Разбира се, че се отслабва със зърнени храни, стига да

...
Разбира се, че се отслабва със зърнени храни, стига да
Коментари Харесай

Отслабва ли се със зърнени храни

Разбира се, че се отслабва със зърнени храни, стига да извършите верния избор. Пълнозърнестите храни са значима част от здравословната диета. Те имат доста по-висока хранителна стойност, в сравнение с техните сътрудници - рафинираните зърнени храни. Храните от зърна са със доста по-високо наличие на фибри, витамини, минерали и антиоксиданти.

За страдание, множеството хора не ядат задоволително от тази питателна група храни. Добрата вест е, че при положително предпочитание доста елементарно може да включите пълнозърнестите храни в диетата си. Тук са изброени няколко метода за това по какъв начин без ненужно напрежение да добавите повече пълнозърнести храни в диетата си.

Житните растения

Има доста зърнени култури на пазара и всички те са положителни източници на диетични фибри. Целите овесени зърна са превъзходен избор, тъй като те имат потвърдена дарба да намаляват равнището на неприятния холестерол, за сметка на повишение на положителния холестерол.

 Пълнозърнест самун

Пълнозърнестия хляб

Има доста разновидности на самун на пазара. Някои от тях са направени от голям брой източници на пълнозърнести храни като пшеница, лимец, ечемик и овес. Обръщайте внимание на етикетите на храните, които удостоверяват, че продуктът е създаден с 100 % зърно. Някои марки самун, които се популяризират с " пълнозърнест " на етикета в действителност се оказва, че те са примес от пълнозърнести храни и рафинирано бяло брашно.

Пълнозърнест кафяв ориз

Използвайте пълнозърнест кафяв ориз вместо пречистен бял ориз във вашите предписания. Не единствено ще добавите значими фибри към диетата си, само че вие също по този начин ще си помогнете за стабилизирането на равнищата на кръвна захар. Рафинираните зърнени храни трансформират доста бързо захарта в кръвта, която може да докара до внезапни промени в равнищата на кръвната захар. Последващия спад на кръвната захар постоянно водят до апетит.

 Киноа

Царевица или цяла пшеница

Използвайте царевични питки или питки от цяла пшеница, вместо елементарните питки от брашно идващия път, когато хапвате мексиканската си храна. Използването на цели зърна или царевица прави ястието доста по-здравословно.

Високото наличие на фибри в пълнозърнестите храни може да докара до възприятие на задоволеност или цялост за дълъг интервал от време, това естествено ни кара да ядем по-малко.

Пълнозърнестите храни съдържат повече потребни фибри от рафинираните зърнени артикули. Те играят значима роля в диетата посредством абсорбирането на вода в храносмилателната система, което ви засища и понижава наклонността да преяждате, също така фибрите ви защищават от запек, а той е огромен зложелател при спазването на диета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР