Разбира се, че съм член на ГЕРБ – не съм

...
Разбира се, че съм член на ГЕРБ – не съм
Коментари Харесай

Горанов за Магнитски: Член съм на ГЕРБ, САЩ са подведени в информациата си от доброжелатели

Разбира се, че съм член на ГЕРБ – не съм обаче в управителните структури. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по бТВ някогашният финансов министър Владислав Горанов.

„ Член съм на ГЕРБ, не съм в управителните органи, само че съм член на ГЕРБ. Разбира се, имаше тълкования. Лесно е да се употребява една репутационна вреда, като тази оценка от страна на американското държавно управление към избран член на партия и това е проблем за партията “, съобщи той.

Той посочи, че от две години не е част от управителните органи на партия ГЕРБ.

„ Оставам в партията и имам доста другари вътре. Надявам се, че това няма да е проблем за тях, както не е проблем и за мен “, добави той.

Според него оценката на Съединени американски щати е притеснителна и разочароваща, тъй като „ постоянно е уважавал американския метод на живот “. Според него описаните обстоятелства са неточни, американските служби са били подведени от хора у нас и той ще предприеме нужните ограничения, с цел да се отбрани.

 
Оценката на американското държавно управление е притеснителна и разочароваща за мен, още повече, че аз почитам американския народ и съм работил за нашите отлични връзки. За интервала, за който се сервират избрани обстоятелства, обаче, съгласно мен те са неточни “, разяснява Горанов.

 

„ Няма по какъв начин да се гордея, че в една междуведомствена комисия, която е под шапката на финансовото министерство, е позволено неверно използване на закона и то за не малко време. Но желая да обърна внимание, че този интервал не включва единствено моето министерстване, както и че аз бях този, които установи казуса и запънах да го вземам решение посредством закриването на Комисията по хазарта и прехвърлянето на работата ѝкъм Национална агенция за приходите “, изясни той.

Призна, че в един миг е осъзнал, че „ системата е запушена и обрасла “, а отговорността в един групов орган е размита. Затова предложил Национална агенция за приходите да контролира хазартната активност в България.

„ Основният укор, че съм изменял законодателството удобно, е фактологически погрешен. Ще ви оставя една информация за измененията в Закона за
хазарта, които не включват присъединяване на никого от ГЕРБ, камо ли на министъра на финансите. Фактите могат да се открият и аз имам вяра, че нашите сътрудници са подведени “, сподели още той.

 

Четейки претекстовете към листата „ Магнитски “, Владислав Горанов не може да ги припознае, тъй като са погрешни. Например, там пишело, че той е подкупвал свои чиновници. „ Това не е правилно, за какво да ги корумпирам, когато мога да им наредя “, означи той.

 

Цветанка Ризова напомни на някогашния финансов министър от ГЕРБ, че Васил Божков твърди, че има милиони изтеглени в кеш. 

" Аз знам моята истина и не е в интерес на доброжелатели от българска страна, които са алармирали в Съединени американски щати.

Информацията в прессъобщението на американското държавно управление е неточна ", отсече Горанов. 

 

" Когато коментирахме, че е време да изляза от държавното управление (Борисов) ми сподели, че се е натрупало напрежение поради тематиката с
хазарта и връзките ми с Движение за права и свободи. Благодарих му, че ми даде късмет да затворя някои значими неща, описа Горанов за срещата си с някогашния министър председател.

 

" Не очаквайте от мен да кажа каквато и да е било против систематичните партии безпринципна рецензия. Дори да приемем, че съм член на Движение за права и свободи, желая да чуя упрека като финансов министър, също така с
хазарта, което съм признал като неуспех, за какво разпоредих финансова ревизия през 2019 година? Няма житейска логика да се самопрострелваш, в случай че знаеш какво се излезе ", каза той. 

 

Горанов разкри, че прокуратурата го е разпитвала над 10 пъти и се движат паралелни производства по тематиката от 2019 година насам. 

Вижте повече във видеото

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР