Разбихме мрежа за кибершпионаж, създадена от ЦРУ, е заявил секретарят

...
Разбихме мрежа за кибершпионаж, създадена от ЦРУ, е заявил секретарят
Коментари Харесай

Иран: Разбихме кибершпионска мрежа на ЦРУ

Разбихме мрежа за кибершпионаж, основана от Централно разузнавателно управление на САЩ, е декларирал секретарят на Висшия съвет за национална сигурност на Иран Али Шахмани.

По думите на високопоставения чиновник в Техеран контраразузнаването на Ислямската република е провело интервенции и в страната, и в чужбина. "Ние обезвредихме огромна организация, готова и финансирана от Централно разузнавателно управление на САЩ. Тя е била част от арсенала на американците против нашата страна ", е декларирал той. "Шахмани е показал още, че Иран е получил информация за мрежата от службите на съюзни на Ислямската република страни. Той обаче не е разкрил нито в кои други страни, нито по кое време е била извършена интервенцията, нито какъв брой души са били арестувани ", написа израелският в. Аарец.

Новината за кибершпионите бе публикувана на фона на следващия епизод на напрежението сред Вашингтон и Техеран. Вчера американският президент Доналд Тръмп бе декларирал, че ще ускори воненото наличие на страната си в Близкия изток поради случая с двата танкера.

Корабите на норвежка и японска компании са били ударени в Оманския залив на 13 юни. Съединени американски щати са обвинили Иран в осъществена офанзива. Техеран е отрекъл изказванията на Вашингтон.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР