Разбиха схема за имотни измами в София, а по случая

...
Разбиха схема за имотни измами в София, а по случая
Коментари Харесай

Адвокат: Имотните измамници атакуват хора без близки и наследници

Разбиха скица за имотни измами в София, а по случая е арестуван адвокатски помощник. Експерт разяснява към кой най-често се насочват мошениците.
" Столична дирекция на вътрешните работи е разрушила група и работи по случая от няколко месеца. Едно от арестуваните лица е било адвокатски помощник - не юрист или правист, а лице, което подкрепя активността на юриста. Става дума за адвокатски помощник, който е вписан доскоро повече от две години. Дали има съпричастност към това, което следствието твърди, занапред ще се открива ", разяснява юристът Росен Рашков.
По думите му имотните измами са проблем от доста години, а тези, които вземат участие, са все по-изобретателни.
" Всичко се върти към възрастни хора, безпомощни, които нямат близки, или умряли, които нямат наследници. Пред нотариус някои показват неистинско уверение за брак, надлежно, че са правоприемник. Най-често се употребява неистинско саморъчно наследство. Трябва да е саморъчно написано, а не напечатано. При една експертиза текстът се съпоставя с други документи и графологът доста елементарно може да откри, че не е написан от въпросното лице и подписът е подправен ", сподели Рашков в ефира на Bulgaria ON AIR.
Според него каквито и законодателни промени да се подхващат, " незаконният човешки разум ще измисля нови начини ", само че уточни, че е добре да се прави просветителна компания, хората да бъдат предизвестени и осведомени.
" Трябва да се плануват по-тежки санкции, когато става дума за възрастни хора. Това е наклонност, която следим 20-30 години. Не се трансформира нищо. Има потребност законодателят да се разсъни ", съобщи Рашков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР