Разбиха продавала китайски инструменти с немски етикети, съобщава bTV. Печалбата от

...
Разбиха продавала китайски инструменти с немски етикети, съобщава bTV.
Печалбата от
Коментари Харесай

Задържаха търговци, натрупали милиони от продажба на китайски инструменти

Разбиха продавала китайски принадлежности с немски етикети, оповестява bTV.

Печалбата от противозаконната активност е над 5 милиона лв..

Десет души са арестувани при огромна полицейска акция.

Измамниците работили по следната скица: внасяли от Китай принадлежности, употребявани в строителството, след което ги " ребрандирали ", като са им залепвани етикети на квалитетни немски марки и ги продавали в онлайн магазини в страната. При обиските е открит 3-етажен склад, цялостен със строителни принадлежности.

На пристанището във Варна пък са арестувани няколко контейнера със стока, импорт от Китай. Получател е пловдивско сдружение, благосъстоятелност на един от арестуваните.
 Престъпна група за пране на пари разкриха в Пловдив
Престъпна група за пране на пари разкриха в Пловдив

Има и арестувани

Като обвинени по делото са привлечени 7 мъже и 3 дами. Всички те са арестувани за 72 часа. На уредника на групата е повдигнато обвиняване за образуване и управление на ОПГ, а останалите са упрекнати в присъединяване в незаконната група. Повдигнати са и обвинявания за данъчни закононарушения, измами и пране на пари.

През 2022 година сдруженията, внасяли инструментите, са имали към 2,5 милиона лв. оборот, а през 2023 година той е бил 3 милиона лв.. Приходите обаче не са били декларирани пред Национална агенция за приходите, нито са плащани и налози за тях. Печалбата е била влагана в парцели, първокласни коли или обръщана във валута.

Разследването е почнало през септември след сигнал.

Организаторът на групата може да бъде наказан на до 15 години затвор, в случай че обвиняванията против него се потвърдят. Наказанието за данъчни закононарушения е от 3 до 8 години, а за пране на пари - от 3 до 12 година плюс конфискация на добитото имущество.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР