Районният съд във Варна остави в ареста трима мъже, нападнали

...
Районният съд във Варна остави в ареста трима мъже, нападнали
Коментари Харесай

Оставиха в ареста трима мъже, нападнали горски служители

Районният съд във Варна остави в ареста трима мъже, нападнали горски чиновници, оповестиха през днешния ден от пресслужбата на съда.

Срещу тях са повдигнати обвинявания за нанасяне на междинна телесна щета на длъжностно лице, до момента в който то извършва служебните си отговорности, както и за приложимост на мощ за насила на орган на властта.

Престъплението е осъществено на 26 юли т.г. на територията на Държавното ловно стопанство в Шерба. Горските чиновници, които установили противозаконна сеч, са били нападнати, като единият е със счупена ръка. Задържаните мъже са на 30, 37 и 40 години.

За да остави обвинените в ареста, съдът взема под внимание обстоятелството, че от събраните материали по делото досега може се направи обосновано съмнение, че те са съпричастни към закононарушението. Освен това тримата са показали брутално тъпчене на закона, липса на задръжки и безпардонно държание по отношение на държавни чиновници, изпълняващи отговорностите си по защита и запазване на горския фонд, се е стимулирал съдът.

Решението за взетите ограничения за неотклонение на арестуваните може да бъде обжалвано в тридневен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР