Районният съд във Варна наложи наказания на двама братя, причинили

...
Районният съд във Варна наложи наказания на двама братя, причинили
Коментари Харесай

След три години осъдиха двама братя за побой в заведение в Аспарухово

Районният съд във Варна наложи санкции на двама братя, предизвикали в съучастничество телесни повреди по хулигански подбуди на трима охранители в заведение. Подсъдимите по делото, надлежно 42-годишен и 43-годишен, получиха общи санкции от по 4 месеца отнемане от независимост, като осъществяването на наложените санкции бе отсрочено с изпитателен период от 3 години, оповестиха от съда.

Инцидентът зародил през нощта на 9-ти против 10-ти февруари  2019 год. в заведение в квартал „ Аспарухово “. Двамата братя консумирали алкохол с компания, като единият от тях почнал да събаря и дърпа окачените висящи над бара лампи. Част от останалите клиенти, опасявайки се от ескалация на напрежението, напуснали заведението, а в това време бил подаден сигнал до полицията. Стигнало се до борба, предпочитание за разпра и иницииране на физически конфликт от подсъдимите,  последвано от нанасяне на удари с юмруци и ритници към тримата охранители. Един от пострадалите подал сигнал на тел. 112 и на място пристигнал медицински екип с кола за спешна помощ, който отвел тримата потърпевши в незабавното поделение.

В резултат на нанесения от двамата подсъдими, като съизвършители, побой по хулигански подбуди, потърпевшите получили  леки телесни повреди, изразяващи се в разкъсно-контузни рани, кръвонасядания по лицето и травматични отоци, обусловили краткотрайно разстройство на здравето.

 Подсъдимите бяха наказани да заплатят на всеки от потърпевшите избрани суми по предявените по делото цивилен искове, представляващи компенсации за неимуществени вреди в общ размер за над 7000 лв.. В тежест на подсъдимите са още държавните такси върху почетената част от исковете, направени разходи по делото и разходи за адвокатски хонорар. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР