Районният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за

...
Районният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за
Коментари Харесай

В ареста остава мъж, обвиняем за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие


Районният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 48-годишния В.В., упрекнат в нарушение на заповед за отбрана от домашно принуждение. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

В хода на формираното против В.В. досъдебно произвеждане е открито, че би трябвало да се въздържа от домашно принуждение по отношение на някогашната си брачна половинка. Наложена му е била възбрана да доближава дамата на домашния и служебния ѝ адрес. На 25 и 26 юли т.г. мъжът не извършил заповедта, като отишъл до дома на потърпевшата, интензивно търсел контакт с нея, причаквал я във входа на жилищната кооперация. Поради тези дейности на В.В. са сигнализирани органите на полицията и той е арестуван.

Престъплението, за което е притеглен в качеството на обвинен и е арестуван В.В., се санкционира с отнемане от независимост от една до пет години.

В.В. е престъпно проявен и двукратно осъждан за същите по тип закононарушения. Въпреки наложените санкции той продължавал да не извършва издадената Заповед за отбрана от домашно принуждение.

Районен съд-Стара Загора е решил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че В.В. е направил закононарушението, за което е притеглен като обвинен, и съществува действителна заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Наложената мярка за неотклонение може да се апелира и стачкува пред Окръжния съд в Стара Загора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР