Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста петима

...
Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста петима
Коментари Харесай

Постоянен арест за петима от задържаните за източване на здравната каса в Пловдив

Районният съд в Пловдив остави за непрекъснато в ареста петима от арестуваните за източването на милиони от Здравната каса. Единия от тях е направил цялостни признания, само че все пак магистратите решиха, че не могат да го пуснат с по-лека мярка.

Зад решетките остават посочения за уредник на схемата доктор Ненко Василев, проф. Ростислав Костадинов и тримата помагачи - Веселина Николова, Златка Бързашка и Пламен Коларов. Именно Коларов е направил признания пред арбитър, заяви Българска национална телевизия.

Предстои да бъдат изискани запори върху сметките и имуществото на арестуваните. На този стадий обвиняването към тях е за документна машинация и вреда за бюджета на НЗОК в размер на 815 хиляди лв..

" От всички протоколи, които са издадени към този медицински център са 5 милиона и 200 хиляди лв.. Още към 4,5 милиона ние би трябвало да разберем дали правомерно или непозволено са постъпили или не ", посочи прокурор Димитър Пехливанов – Районна прокуратура - Пловдив.

След решението на Районния съд в Пловдив за непрекъснатото задържане на петимата упрекнати за източване на Здравната каса, прокурор Димитър Пехливанов даде повече детайлности за помагачите в групата и метода, по който те са събирали данни за своята активност.

След като са се представяли за медици те са обяснявали на хората, че им се поставят медицински средства. Питали са ги дали имат диагноза или заболяване, в резултат на това по тяхна преценка са им предоставяли ортопедични обувки. " Това не е съобразено със закона и също по този начин те не са били лекари ", съобщи прокурор Пехливанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР