Районният съд в Пловдив не даде ход на делото за

...
Районният съд в Пловдив не даде ход на делото за
Коментари Харесай

Ало-измамникът, задигнал половин милион от баба, не дойде...

Районният съд в Пловдив не даде ход на делото за най-крупната телефонна машинация от 2015 година . Тогава 80-годишната баба Елена Ангелова от град Първомай даде над половин милион лв. на ало-измамници.

Пред съда трябваше да се изправят упрекнатият причинител на измамата 35-годишният Албенко Методиев , от Елин Пелин, и упрекнатият в причина Борислав Димитров , на 24 години, от Горна Оряховица. И двамата към този момент са били осъждани.

На днешното съвещание присъстваше единствено Албенко, който към този момент прекара 10 месеца в следствения арест . Той нервно чакаше пред правосъдната зала, в компанията на служебния си юрист Ваня Георгиева. Подсъдимият резервира ледено безмълвие и не пожела да разяснява случилото се пред медиите.

Само един път подметна, че не схваща български.

Другият обвинен - Димитров не съумя да стигне до съдилището под тепетата, макар че пътувал от Горна Охряховица. Влошените пътни условия го забавили .

Дали в действителност е пътувал остава под въпрос, защото и бранителят му – юрист Красимир Елдъров не присъстваше на съвещанието, тъй като бил зает с друго дело в Окръжен съд-Смолян.

Липсата на Димитров беше и повода да не бъде даден ход на делото. Ще напомним, че и двамата подсъдими получиха ефикасни присъди, надлежно 7 години за Албенко и 5 години за Димитров, който трябваше да заплати и санкция в размер на 5000 лв..

Делото е било върнато поради основни процесуални пропуски в досъдебното произвеждане , заяви прокурор Бригита Байрякова . Част от парите - малко над 368 000 лв. , са били открити и върнати на „ златната баба “.

Потърпевшите Елена Ангелова и компанията на внук ѝ „ Марица Логистик Сървис ЕООД “, която се занимава с логистични услуги и отдаване на автокранове и машинизация чартърен, желаеха да бъдат конституирани като цивилен ищци .

Съдът ще се произнесе по това искане на идващото съвещание. Междувременно внукът на баба Елена Ангел Янков е трансферирал компанията на майка си – Тоска Янкова.

През 2015 година старата жена е станала жертва на добре позната скица за „ потърпевш родственик “. Било ѝ обявено, че внукът ѝ е съществено потърпевш при автомобилна злополука и били поискани пари за незабавна интервенция.

Понеже бабата нямала толкоз пари в наличност, се сетила за сейфа , дала на Албено да го отвори с ъглошлайф и го оставила да задигне над половин милион лв. .

Следващото съвещание е планувано за 12 февруари 2018 година, от 13 часа, с цел да може Димитров да има време да пристигна от Горна Оряховица.
тагове ало лъжец половин милион баба съд албенко
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР