Районният съд в Кюстендил потвърди две глоби - от 6000

...
Районният съд в Кюстендил потвърди две глоби - от 6000
Коментари Харесай

Съдът потвърди глоби от РИОСВ за кмета на Невестино заради незаконно сметище

Районният съд в Кюстендил удостовери две санкции - от 6000 и от 2000 лв. по наказателни постановления, издадени от районната екоинспекция против кмета на община Невестино Димитър Стаменков поради нелегално бунище.

През август 2020 година Регионална инспекция за опазване на околната среда направи по сигнал инспекция за изхвърлени нерегламентирано стотици куб. м. боклуци - битови, строителни, промишлени. до закритото преди 3 години общинско бунище край с. Четирци на повърхност от към 1600 кв. метра.

Прокуратурата разпореди инспекция за определяне кой е изхвърлил боклука, а Регионална инспекция за опазване на околната среда наложи глоба от 6 000 лв. за кмета на Общината инж. Димитър Стаменков, някогашен полковник от Строителни войски, и разпореди в едномесечен период отпадъците да се почистят. Това не беше направено, след което последва и втората санкция от 2 000 лв..

Кметът апелира, само че съдът удостоверява глобите.

Едва месеци по-късно, напълно с пари и от екипи на Общината, нерегламентираното бунище беше почистено, като строителните боклуци бяха закарани чак до хранилище край Костинброд.

Съдебното решение за потвърждаване на двете санкции може да се апелира в Административния съд в -Кюстендил, в 7-дневен период.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР