Районният съд в Горна Оряховица не уважи искането на прокуратурата

...
Районният съд в Горна Оряховица не уважи искането на прокуратурата
Коментари Харесай

Пускат от ареста тримата цигани, задържани за купуване на гласове в Горна Оряховица

Районният съд в Горна Оряховица не почете настояването на прокуратурата за налагане на непрекъснато задържане на тримата обвинени за пазаруване на гласове за локалните избори в общината.

Циганите бяха задържани на 1 ноември след журналистическо следствие за изборна търговия в интерес на депутата Явор Божанков, претендент на Българска социалистическа партия за кмет на община Горна Оряховица.

И тримата обвинени - Тодор Тодоров на 38 година от село Първомайци, 65-годишният Мустафа Мустафов- Маджара от село Петко Каравелово и 56-годишният Абдула Мюмюнов не се признаха за отговорни в организирането на пазаруване на гласове и обявиха, че не познават претендента за кмет, нито са говорили с него да купуват гласове в негова изгода. И тримата са с главно обучение, двама от тях са осъждани за разнообразни закононарушения. В правосъдната зала Мустафа Мустафов съобщи, че е шарлатанин и лъжец и се присъединил в схемата, с цел да извърши следващата си машинация, само че не и да прави изборна търговия.

" Дойде един, сподели, че имал лист с 300 имена и да го свържа с човек, който желае да ги купи. Щял да даде по 2000 лева на мен и на Тодор. 99% не повярвах, но си крещя, може и да изкочи заек. Като го виждам каква е мижитурка, какво да му приказвам. " Клатя " го да му взема парите ", изясни на съда думите си във видеото Маджара.

Съдът пусна под парична гаранция от 800 лв. Тодоров, дефинира за Мустафов парична гаранция от 1500 лв., а Мюмюнов, който направи диабетична рецесия в съда и се наложи да бъде викана кола за спешна помощ, беше пуснат против подписка.

Определенията подлежат на обжалване пред Окръжния съд. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР