Районният съд в Бургас остави в ареста 31-годишния Николай Стоянов

...
Районният съд в Бургас остави в ареста 31-годишния Николай Стоянов
Коментари Харесай

Не знаех какво правя: Съдът остави в ареста мъжа, който се вряза с колата си в портала на затвора в Бургас

Районният съд в Бургас остави в ареста 31-годишния Николай Стоянов от Ямбол, който в сряда разруши с автомобила си портала на пандиза в Бургас при гонка с полицията. По време на преследването той удари три автомобила, нанасяйки материални вреди, а директно преди ареста изхвърля опиати през прозореца на автомобила си.

Според юриста му, мъжът има душевен проблеми.

" Той не може да изясни за какво се е стигнало до това. Не дава разумни пояснения, съгласно мен, душевен не е добре. Той се държи несъответстващо, в това число и с мен. Аз не съм психиатър, само че такава преценка мога да направя ", съобщи юрист Радослав Николов.

Самият Николай Стоянов сподели в правосъдната зала, че в деня на гонката бил освободен от Центъра за психологично здраве в Ямбол и не се чувствал добре. Не осъзнавал какво прави, сподели още той пред магистратите. За това и изиска мярка " домакински арест ", с цел да се лекува.

Прокуратурата дефинира действието като извънредно смело, застрашаващо живота както на полицейските чиновници, които го преследвали, по този начин и на чиновниците на пандиза в Бургас.

" Това е обосновано от обстоятелството на преследването и неподчинението на орган на власт. Именно това е и закононарушението, за което е повдигнато обвиняване. Разнородни са престъпните му прояви, в най-общи линии за държане на наркотични субстанции, както и по същото обвиняване, за което е притеглен като обвинен. Предмет на изясняване по досъдебното произвеждане са другите действия, които станаха обществено притежание ", съобщи наблюдаващият прокурор Росица Панайотова.

По време на правосъдното съвещание стана ясно, че против 31-годишния Николай Стоянов има формирани 29 наказателни постановления. Вторият мъж, който е бил в джипа-беглец е освободен, защото няма доказателства да е причинител на закононарушения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР