Районният съд в Ботевград остави в ареста трима от задържаните

...
Районният съд в Ботевград остави в ареста трима от задържаните
Коментари Харесай

Ботевградските цигани остават в ареста, един - с 18 присъди, друг - с 16

Районният съд в Ботевград остави в ареста трима от арестуваните след мелето в циганската махала в града, станало в нощта на събота против неделя. Единият от тях е с 18 присъди, а другият - с 16. Днес (28 юни) ще се гледат ограниченията за неотклонение и на другите трима души, задържани след размириците.

До ексцесиите се стигна след сигнал за мощна музика. Докато опитвали да въдворят ред, униформените са замеряни с камъни, дървета и даже с цели пейки. Нанесени са вреди на патрулка и на колите на жандармерията.

Разследващите не престават работата и по случая със арестуваните престъпно проявени в града, измежду които синът на Владимир Пелов. Преди два дни те бяха арестувани като част от група, занимавала се с убийства, взривявания и палежи. По информация на "Нова телевизия " групата е работила от към пет години. Владимир Пелов е бил част от нея.

Сред обвинените е и Георги Метов - Мусата. Той има богато досие за обири. Ще дава отговор за това, че е събрал тълпата, която атакува служителите на реда.

Метов изиска по-лека мярка за неотклонение с претекста, че е болен от диабет. Съдът обаче му дефинира най-тежката мярка - задържане под стража, тъй като имало заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Друг измежду арестуваните е Светлан Николов. Обвинен е в безчинство и разваляне на имущество на Министерство на вътрешните работи. За него се твърди, че е индивидът, хвърлил скамейка по служителите на реда. Срещу него се води и друго досъдебно произвеждане. Бил е разгласен и за общодържавно търсене.

Третата арестувана е жена - единствената с чисто правосъдно минало и единствената, признаваща виновността си. Изпочупила длъжностен автомобил на Министерство на вътрешните работи. Укривала се е осем часа преди да бъде вкарана в ареста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР