Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев и Мария Лулкина от

...
Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев и Мария Лулкина от
Коментари Харесай

За втори път: Районният прокурор на Пловдив с голямо признан...

Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев и Мария Лулкина от Районната прокуратура бяха отличени с премия в състезанието за магистрати и служители на реда под надпис „ Страхливият умира всеки ден, смелият – единствено един път “. Той се организира всяка година и е проведен от община Благоевград и Посолството на Република Италия в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе. Наградите бяха връчени през вчерашния ден на публична гала в зала „ 22 септември “ в община Благоевград.  

Чавдар Грошев беше отличен за действителен принос в ограничение на престъпността и поддръжка на дела в интерес на обществото. Той получава премията за повторно.

Мария Лулкина е отличена за висок професионализъм при следствието на каузи, свързани с корупционни закононарушения и пазаруване на гласове, грабежи, пътнотранспортни катастрофи, палежи, телефонни измами, хулиганства, закононарушения в интернет и други Тя е прокурор с 16 години стаж, като преди този момент е работила и като следовател.

„ Посвещавам премията на всички сътрудници, тъй като всеки има своя принос, както в битката с престъпността, по този начин и в предварителната защита посредством поддръжка и присъединяване в публични дела “, сподели при връчването й Чавдар Грошев. Той съобщи, че прокуратурата е постоянна институция, която ще продължи своите старания за разкритие на лицата, направили закононарушения и предаването им на съд, както и самодейностите си по информиране на обществото за работата й.  

Конкурсът в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе е основан през 2009 година от община Благоевград по концепция на Общински съвет по наркотични субстанции, със съдействието на Посолството на Република Италия в България. Той е  подкрепен от проф. Мария Фалконе и фондация „ Джовани Фалконе “. С провеждането му община Благоевград си слага за цел да подкрепи напъните на магистратите и служителите на реда да пазят публичните ползи и престижа на специалността си, да спомагат за ограничение на корупцията, въздействието на проведената престъпност, закононарушенията против деца посредством интернет, както и за понижаване на престъпните прояви на локално и на национално равнище.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР