Районният кмет на столичната община Красно село Росина Станиславова ще

...
Районният кмет на столичната община Красно село Росина Станиславова ще
Коментари Харесай

ВАС окончателно осъди районния кмет на Красно село за конфликт на интереси

Районният кмет на столичната община " Красно село " Росина Станиславова ще би трябвало да напусне поста си, откакто Върховният административен съд дефинитивно я призна за отговорна в спор на ползи.

Станиславова беше глобена от КПКОНПИ още преди 2 години, откакто се откри, че в качеството си на кмет е подписала контракт с щерка си.

Междувременно стана ясно и че тя е получавала хонорари по европейски план за патронажна грижа за възрастни хора, живеещи в " Красно село ", като официално се е показала за началник на плана.

" Демократична България ", чиято номинация през 2019 година за областен кмет беше тя, слезе доверието си от нея, откакто тя отхвърли да върне сумата.

Върховен административен съд открива още, че правото на отбрана на Станиславова в правосъдния развой не е било нарушено, а " макар предоставените от съда благоприятни условия за реализиране на отбраната на касаторката по делото, същата употребява процесуалните си права за възпрепятстване осъществяването на надлежните съдопроизводствени дейности и своевременното решение на делото ".

Законът за локалното самоуправление и локалната администрация споделя, че пълномощията на кметовете се приключват предварително при влизане в действие на акт, с който е открит спор на ползи по Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

Лице, което е заемало обществена служба и е освободено от длъжността въз основа на влезнал в действие акт, с който е открит спор на ползи, няма право в продължение на една година от освобождението да заема обществена служба.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР