Районната прокуратура във Варна предаде на съд 28-годишния Кольо П.

...
Районната прокуратура във Варна предаде на съд 28-годишния Кольо П.
Коментари Харесай

Каква присъда ще получи циганинът Кольо, изнасилил варненка в канал?

Районната прокуратура във Варна съобщи на съд 28-годишния Кольо П. за обезчестяване, представляващо рисков рецидив, осъществено със мощ и заплашване. Обвинителният акт против ромския принудител е импортиран във Варненския областен съд единствено 4 месеца след осъществяване на закононарушението по член 152, алинея 3, т. 5 от Наказателен кодекс.
На 8 август 2017 година към 5 часа сутринта потърпевшата 56-годишна жена вървяла в региона на противопожарната работа във Варна в посока автогарата, откъдето трябвало да вземе рейс до работното си място. В нейната посока пред нея забелязала чужд мъж. В региона имало насъбрани улични кучета, който почнали да лаят против минувачите. Това станало мотив 28-годишният мъж да заприказва варненката и даже да й предложи помощ против вероятно нахлуване на бездомните кучета.

В идващия миг Кольо се обърнал внезапно към дамата, попитал я дали има семейство и деца. Заявил й, че би трябвало да отиде с него. Пострадалата решила, че мъжът има желание да я обере, и побягнала по металния мост над канала. Подсъдимият я настигнал, изтикал я в края на моста и я бутнал по ската на канала, който е бил с дълбочина към 3 метра. Там изискал да прави секс с уплашената жена. Тя се съпротивлявала и почнала да вика, само че никой от живеещите в къщите край канала не се отзовал на виковете й. Не можела и сама да излезе от бетонното корито на канала.

Телефонът й почнал да звъни, само че насилникът забранил да отговори на повикването. Въпреки съпротивата й, Кольо П. съумял да изнасили дамата. След гаврите той й заповядал да се облече и я извел от бетонното корито на канала през място, откъдето можело да се мине. Веднага по-късно насилената подала сигнал на тел. 112.

Назначената по делото съдебномедицинска експертиза открила голям брой травматични увреждания по тялото на потърпевшата 56-годишна жена, които обусловили краткотрайното разстройство на здравето й. Резултатите от дактилоскопната и ДНК-експертизата по делото уличават изрично причинителя в закононарушението, за което е предаден на съд.

Подсъдимият Кольо П. е осъждан неведнъж за закононарушения против собствеността. Престъплението, за което е предаден на съд, се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 15 години. От началото на досъдебното произвеждане той е с мярка за неотклонение " Задържане под стража ", взета с определение на Варненския областен съд, доказано и от Окръжния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР