Районната прокуратура в Търговище ще привлече към наказателна отговорност служителка

...
Районната прокуратура в Търговище ще привлече към наказателна отговорност служителка
Коментари Харесай

Изправят пред съда служителка на РЗИ, нарушила карантината

 Районната прокуратура в Търговище ще притегли към наказателна отговорност служителка на РЗИ за нарушение карантинните ограничения срещу COVID-19, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Районната прокуратура в Търговище управлява досъдебно произвеждане за нарушение на правила и ограничения по време на пандемията с COVID-19 – закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс.

На 1 октомври тази година на служителка от РЗИ в Търговище бил изработен длъжностен тест за COVID-19, откакто дамата почувствала неразположение. Два дни по-късно резултатът от теста се оказал позитивен. Неин сътрудник от здравната ревизия връчил на инфектираната с коронавирусна зараза наставление за 14-дневна наложителна карантина.

На 8 октомври очевидци подали сигнал, че инфектираната с COVID-19 служителката от РЗИ в Търговище е напуснала дома си, като с това е нарушила наложените й карантинни ограничения.

По формираното досъдебното произвеждане под надзора на Районната прокуратура в Търговище служителката на РЗИ ще бъде привлечена към наказателна отговорност за закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс, откакто бъде излекувана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР