Районната прокуратура в Търговище привлече като обвиняем 16-годишния ученик Никола

...
Районната прокуратура в Търговище привлече като обвиняем 16-годишния ученик Никола
Коментари Харесай

Обвиниха 16-годишния ало-измамник, хванат със 76 бона

Районната прокуратура в Търговище притегли като обвинен 16-годишния възпитаник Никола Р., който беше заловен с 76 000 лева, взети от стара жена при телефонна машинация.

Според обвиняването момчето е направило телефонна машинация. Подсъдимяит ще остане зад решетките за период до 72 часа, откакто наблюдаващият прокурор по делото постанови мярката му за неотклонение да бъде удължена. Очаква се Районната прокуратура да изиска от непрекъснатото задържане на обвинения.

Припомняме, на 19 януари 66-годишната жена от Търговище получила позвъняване на стационарния телефон в службата си от мъж, показал се за полицейски чиновник. Той ѝ обяснил, че в случай че даде наличните си пари на причинители на машинация, които евентуално ще ѝ позвънят, ще помогне на полицията да ги задържи. Уверил я, че незабавно по-късно сумата ще ѝ бъде върната.

Жената повярвала и отишла в банка, откъдето изтеглила наличните си 76 000 лв.. Тя оставила парите в шубраци.
Действията на излъганата обаче били следени от същински полицейски чиновници.

На мястото, където тя оставила парите, се появил 16-годишният обвинен, който взел пакета и хукнал да бяга. След гонене момчето било арестувано.

Пред проверяващите ученикът обяснил, че е бил заплашван да взе участие във вземането на парите.

Разследването на случая продължава, като се открива дали обвиненият не е взел участие като муле и в други телефонни измами.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР