Районната прокуратура в Стара Загора ще протестира решението на Пловдивския

...
Районната прокуратура в Стара Загора ще протестира решението на Пловдивския
Коментари Харесай

Прокуратурата в Стара Загора обжалва връщането на делото „Дебора”

Районната прокуратура в Стара Загора ще стачкува решението на Пловдивския съд за връщането на делото " Дебора ". Това оповестиха от държавното обвиняване. Припомняме, че 18-годишното момиче беше грубо нападнато и обезобразено, а обвинен за случая е Георги Георгиев.
Причината да се приключи правосъдното произвеждане е, че в обстоятелствената част на обвинителния акт е позволена неизясненост по отношение на породената на потърпевшата черепно-мозъчна контузия. Съдът остави без почитание всички претенции и възражения за позволени други процесуални нарушавания, в това число и за изменение на мярката за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на подсъдимия, взета на 30 юли 2023 г. и непроменена до сегашния миг. Не е почетено и настояването за отчасти преустановяване на делото, касаещо едно от обвиняванията, а точно това за заканите с ликвидиране по отношение на потърпевшата.
По закон, по делото в правосъдно съвещание вземат участие вносителите на обвинителния акт, а точно екипът от наблюдаващи прокурори от Районната прокуратура. След разглеждане на митинга Прокуратурата ще добави обвинителния акт съгласно напътствията на съда и ще го внесе в Районния съд в Пловдив.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР