Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира и е възложила

...
Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира и е възложила
Коментари Харесай

Проверяват дейността на домове за възрастни хора в област Стара Загора

Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира и е упълномощила инспекция за активността на домовете за възрастни хора на територията на област Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив.

Причината са медийни изявления за трагични случаи в домове за възрастни хора на територията на страната. По реда на надзора за правда и отбрана на публичния интерес наблюдаващите прокурори са разпоредили осъществяването на инспекция от органите на Министерство на вътрешните работи.

Ще бъдат изисквани копия от регистъра към съответната община, касаещ домове, приюти и центрове за възрастни хора на територията на област Стара Загора. Ще се изиска и публична информация от Агенцията за качество на обществените услуги към Министерство на труда и обществената политика по отношение на положението и активността на наличните домове  от посочената категория.

При инспекцията ще се включат и представители на Регионална дирекция Социално подкрепяне “ - Стара Загора, които да проследят дават отговор ли записаните домове, в това число и частните, на наредбите на Закона за обществените услуги и на обвързваните подзаконови нормативни актове /правилници и наредби/ и да подхващат дейности,  съобразно своите пълномощия и подготвеност. Да се приложат копия на формираните актове за открити административни нарушавания.

Проверката се прави в двумесечен период.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР