Районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за причиняване на

...
Районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за причиняване на
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява за смърт по непредпазливост в кончината на Личкана

Районната прокуратура в Пловдив следи досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност на 56-годишния Ангел Личканов, който издъхна в ареста. Известният с прякора си Личкана беше арестуван в края на юни.

Вчера с предписание на наблюдаващ прокурор Личканов е бил превозен в болница за обзор и оказване на здравна помощ във връзка със здравословни недоволства.
Датата, часът, лечебното заведение и медицинският експерт, който да извърши прегледа, са били авансово посочени от юриста на познатия в ъндърграунд средите в молба до държавното обвиняване. След осъществения обзор Личканов е бил върнат в следствения арест, където по-късно е умрял.

По досъдебното произвеждане са осъществени неотложно оглед на местопроизшествието, разпити на очевидци, както и е била назначена съдебномедицинска експертиза за определяне на аргументите за гибелта на 56-годишния мъж.

Действията по следствието не престават.

Разследването ще би трябвало да откри и дали той е тярбвало да бъде оставен в лечебното заведение след прегледа като незабавен пациент и дали не е изгубено време при връщането му в ареста и оформянето на документите по хоспитализирането.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР