Районната прокуратура в Плевен постигна осъдителна присъда за мъж, произвеждал

...
Районната прокуратура в Плевен постигна осъдителна присъда за мъж, произвеждал
Коментари Харесай

Осъдиха 59-годишен мъж, произвеждал незаконно оръжие в дома си

Районната прокуратура в Плевен реализира неоправдателна присъда за мъж, произвеждал нелегално оръжие в дома си в Пордим, оповестиха от ведомството.

Със съглашение, реализирано в хода на правосъдното произвеждане, 59-годишния В.К.Д. се е признал за отговорен за осъществени от него две закононарушения - произвеждане на огнестрелни оръжия без издадено позволение, и държане на огромно количество огнестрелни оръжия и муниции без съответно позволение.

За осъществените закононарушения на наказания е наложено наказване 5 години "Лишаване от независимост ", като изтърпяването е отсрочено с петгодишен изпитателен период. В периода на изпитателния период на наказания е планувана пробационна мярка - наложителна регистрация по непрекъснат адрес. Одобреното от съда Споразумение има мощ на влезнала в действие присъда и предстои на неотложно осъществяване.

В хода на следствието било открито, че наказаният има специфични познания и умения в региона на стругарството, металообработването и дървообработването. Той употребявал тези познания за преправянето и произвеждането на самоделни огнестрелни оръжия. В гаражното помещение на населявания от него парцел оборудвал работилница, където произвеждал самоделните оръжия. В този гараж наказаният държал разнообразни железни и дървени елементи и предмети, които употребявал в процеса на произвеждане. Произведените от него оръжия той предоставял и на трети лица.

През интервала 1 януари - 19 юни т.г. създал 9 броя пушки. Според назначената балистична експертиза те са механически годни да създават изстрели. В хода на процесуално следствените дейности в дома и гаража на наказания, с изключение на създадените от него пушки, са открити и боеприппаси - 573 патрони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР