Районната прокуратура в Пазарджик ще внесе в съда искане за

...
Районната прокуратура в Пазарджик ще внесе в съда искане за
Коментари Харесай

Прокуратурата ще иска постоянна стража за бившия председател на ОбС-Септември

Районната прокуратура в Пазарджик ще внесе в съда искане за непрекъснато задържане под стража на Лазар Влайков - някогашен ръководител на Общинския съвет в Септември, който в неделя за следващ път бе задържан, откакто се заканил с ликвидиране. Поводът за настояването, което ще бъде импортирано на следващия ден или в четвъртък, е предишно закононарушение, осъществено преди съвсем два месеца, в средата на септември - нахлуване с побой и телесна щета.

След последния арест на Влайков досега от прокуратурата не са популяризирали никаква публична информация по случая. Той бе отразен само в полицейския бюлетин от понеделник без детайлности и без буквите на участниците. Знае се, че към 16:00 часа в неделния ден на улица в родното си село Виноградец Влайков заплашил собствен 53-годишен съселянин, че ще заколи и ниго, и хората от фамилията му. Същевременно държал нож под дрехата си и лъхал на алкохол. След сигнал до полицията е задържан още същата вечер.

Случаят от септември, който дава съображение на наблюдаващия прокурор да изиска непрекъснато задържане, е още по-брутален. Тогава някогашният локален политик и негов съизвършител - Йордан Халачев-Розата, нахлуват в къщата на мъж от прилежащото село Карабунар и го пребиват с дърво и ритници. Потърпевшият си навлякъл гнева им, тъй като предната вечер се опитал да озапти сина на Влайков - Николас, и Халачев, които се държали нападателно в локално заведение и застрашавали посетителите, измежду които имало и деца.

Наскоро Лазар Влайков излежа присъда, откакто през есента на 2017 година ресторантьор​ът Наско Тонкев бе прострелян с персоналното му оръжие и умря на място. Тогава се появиха подозрения за подкрепи над локалния политик - той в началото бе освободен от ареста без повдигнато обвиняване. Последва инспекция по разпореждане на Главната прокуратура и въпреки публично да се твърдеше, че не са открити нарушавания, районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров подаде оставка.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР