Районната прокуратура в Пазарджик разпореди да бъде извършена проверка за

...
Районната прокуратура в Пазарджик разпореди да бъде извършена проверка за
Коментари Харесай

Проверяват полицаите, разследвали кметския син

Районната прокуратура в Пазарджик разпореди да бъде осъществена инспекция за дейностите на полицейските чиновници от РУ-Панагюрище по отношение на издирването и установяването на 21-годишния Иван Белишки, който аргументи злополука и се укри, оповестиха от държавното обвиняване.

Дадени са инструкции да се снемат пояснения от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, посетили произшествието, присъединили се в издирването на причинителя и техните дейности за определяне на местонахождението му. Проверката ще бъде осъществена от отдел " Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи.

На 30 март,. към 2 часа, в Панагюрище, 21-годишният Иван, който е наследник на кмета Никола Белишки, блъснал с джипа си " Субару " три автомобила, врязал се във витринно стъкло на магазин и офис, след което избягал от местопроизшествието и се укрил.

Няколко часа по-късно автомобилът му бил открит зарязан край близкото село Панагюрски колонии. Днес кметският наследник непринудено се явил в полицията и е арестуван. Установени са и хората, които са били в автомобила по време на случая. Предстоят разпити и назначение на съдебно-техническа експертиза.

Досъдебното произвеждане за пътното произшествие ще бъде взето под специфичен контрол от Върховна касационна прокуратура и от Апелативна прокуратура-Пловдив.

На младежа е повдигнато обвиняване за това, че по несъобразителност е предизвикал обилни имуществени вреди на три автомобила, магазин и офис. Спрямо обвинения е взета мярка за неотклонение " Гаранция " в размер на 10 000 лв..

Междувременно стана ясно, че Софийската градска прокуратура е внесла в съда обвинителен акт против Иван Белишки. Синът на кмета на Панагюрище е упрекнат за нелегално държане на културни движими полезности и нанасяне на телесни повреди на полицейски чиновници.

Случаят е от юни 2019 година, когато Столична дирекция на вътрешните работи е почнало работа по сигнал за продажба на движими културни полезности. Разследващите са открили продавача, 21-годишният юноша.

При претършуване на населяван от Иван Белишки апартамент в София, той не се подчинил на разпорежданията на чиновниците на реда, като при задържането му им нанесъл телесни повреди. Намерени и конфискувани били оръжия и арсенал, включително еднозаряден револвер и револвер марка " Колт ", представляващ движима културна полезност. Открити са още фибули, монети и достоверна богослужебна книга на църковнославянски език, отпечатана през XIX век.

При претършуване на адрес в Панагюрище били открити още движими културни полезности, както и муниции, саби и огнестрелни оръжия.

При следствието било открито, че Белишки не е подавал документи за идентификация и регистрация по надлежния ред, одобрен от Министерството на културата. Той също по този начин нямал и разрешителни за държаните от него огнестрелни оръжия и муниции, според Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР