Районната прокуратура в Бургас задържа за срок до 72 часа

...
Районната прокуратура в Бургас задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Отмъщение и финансови мотиви стоят в основата на палежа на фризьорски салон в Бургас

Районната прокуратура в Бургас задържа за период до 72 часа млад мъж, упрекнат в палеж на фризьорски салон . Престъплението е осъществено час след среднощ на 1 януари в един от огромните затворени комплекси в морския град. Разпитан е и свидетел, показва.

Мария Маркова от Районната прокуратура изясни, че за сходно закононарушение се планува наказване от една до осем години . В момента се събират доказателства по отношение на съучастието на други хора, както и за поръчителя на пожара.  

„ От събраните доказателства се открива, че повода за действието са п редходни конфликтни взаимоотношения сред част от лицата, взели участие в палежа. Преди години се е случил трагичен случай ”, посочи Маркова.

Полицията към този момент е открила причинителите на палежа – единият е малолетен, а другият е престъпно проявен. „ Достигнахме и до поръчителя . Мотивът на причинителите е финансов , заплатено им е. На поръчителя – персонален интерес . Единият причинител е взел 150 лв. ”, посочи началникът на „ Криминална полиция ” Кирил Кирязов.

Собственикът твърди, че се познава с поръчителя и с причинителите от дълго време, даже израснали дружно . После обаче пътищата им се разделили. По думите му вредите от палежа в този момент възлизат на десетки хиляди левове.  По същото време предходната година било подпалено негово заведение за бързо хранене.

В комплекса, където се намира подпаленият салон, живее волейболистът Валентин Братоев , който дефинира случилото се като безумство . „ Трябва да си извънредно малоумен, с цел да го направиш. Не считам, че палежът е метод, по който се отмъщава ”, безапелационен е той.

Предстои да бъдат повдигнати обвинявания на поръчителя и на малолетния причинител. Прокуратурата ще изиска непрекъснатото задържане на младия мъж, който сега е в ареста за 72 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР