Районната прокуратура в Бургас задържа 38-годишния Милен Стойчев. Той е

...
Районната прокуратура в Бургас задържа 38-годишния Милен Стойчев. Той е
Коментари Харесай

Задържаха измамник, представял се онлайн за девойка в беда

Районната прокуратура в Бургас задържа 38-годишния Милен Стойчев. Той е упрекнат, че в интервала 1 декември 2016 година до 6 юни 2017 година в Бургас е измамил четирима души, представяйки се за младо момиче, работещо в Гурция.

Милен се е представял за хубаво младо момиче и е употребявал името Мария Василева в обществена мрежа.

В интернет приложени е за мигновенни известия - " месинджър ", Милен заблудил разнообразни хора, че се намира в Гърция, където живее и работи с майка си. " Мария " желала да се прибере в България, само че нямала пари да си купи билет . Освен това в измамата влизали и пояснения, че телефонът й е развален и няма пари да го поправи. Представяйки се за младото момиче, Милен измамил четирима души да му изпратят пари. Общата сума, която му била изпратена е 1282 лева

Административният началник на Апелативна прокуратура - Бургас господин Любомир Петров , заместникът му госпожа Йовита Григорова и Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас старши комисар Калоян Калоянов разкриха детайлности по случая на брифинг през днешния ден.

Любомир Петров заяви, че има доказателства, че Милен прави измами по тази скица още от 2014 година Той добави, че към този миг съществуват данни за към 100 души, които са били излъгани от обвинения през последните повече от 2 години, а общата сума, от която той се е облагодетелствал е най-малко 40 000 лева

Властите към този момент са поискали от банката да разкрие банковата загадка по отношение на обвинения, тъй като е доста евентуално той да има и други сметки в разнообразни банки.

Министерство на вътрешните работи работи и по версия, че Милен може да е правил измами и по други схеми.

Старши комисар Калоянов заяви, че 95 % от излъганите са мъже, а сумите които те са изпращали в банковата сметка на обвинения са сред 10 Евро и 250 Евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР