Районната избирателна комисия в Добрич, полицията и прокуратурата са уведомени

...
Районната избирателна комисия в Добрич, полицията и прокуратурата са уведомени
Коментари Харесай

Казус в Добрич: Член на СИК гласува вместо избирателите заради проблем с машината

Районната изборна комисия в Добрич, полицията и прокуратурата са известени за случай с неработеща машина за гласоподаване в една от изборните секции, при който член на секционната изборна комисия гласоподава вместо гласоподавателите. 
Случаят с неработещата машина е забавил вота сутринта. Проблемът - машината не реагирала на избора за съответната партия.

Представител на СИК пояснил, че механик е посетил секцията, само че не е съумял да се оправи с казуса , само че с ръкавица и по-силно натискане член на секционната комисия може да гласоподава вместо гласоподавателите.

„ В последна сметка тази жена от секционната изборна комисия означи номера на партията, както и преференциалния ми избор . Единственото, което аз съумях да направя, беше да си взема разпечатката, да я сгъна и да я сложа в урната. Попитах я още веднъж - знаете ли, че по този метод ни нарушавате правата. Тя сподели – да, наясно сме, само че се постанова поради обстановката “, изясни кореспондентът на БНР в Добрич Мая Щърбанова, която е директен участник в случилото се.

Щърбанова е известила за казуса РИК, позвънила е и в полицията. Районната прокуратура също е осведомена за случая.

Повече чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР