Районна прокуратура–Видин води разследване по 9 досъдебни производства, образувани в

...
Районна прокуратура–Видин води разследване по 9 досъдебни производства, образувани в
Коментари Харесай

Мигранти и трафиканти са привлечени в качеството на обвиняеми за опити за нелегално преминаване и превеждане през границата на България

Районна прокуратура–Видин води следствие по 9 досъдебни производства, формирани в границите на една седмица за опити за нелегално прекосяване и превеждане на непознати жители през границата на страната.

Престъпните действия са осъществени в интервала 05.08.2022 година – 12.08.2022 година

Шест лица са привлечени в качеството на обвинени за опит за нелегално прекосяване през границата на България в Румъния. Сред тях са жители на Сирия, Ирак и Турция. Деянията им са останали незавършени заради интервенция на чиновници на ГПУ гр. Видин.

В единия от случаите обвинената А.М., гражданка на Сирия, при гранична инспекция незаконно си служила с формален документ – паспорт на Кралство Нидерландия, публикуван за друго лице. С дейностите си тя целяла да заблуди длъжностно лице.

Спрямо всичките обвинени, привлечени към наказателна отговорност по член 279, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс, по искане на Районна прокуратура–Видин съдът взе ограничения за неотклонение „ задържане под стража “.

Три досъдебни производства се водят за опити за превеждане на непознати жители през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин–Калафат без позволение на надлежните органи на властта. Престъпните действия са квалифицирани по член 280, алинея 2, т. 3 и т. 4, вр. алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемите по тях са жители на България, Сирия и Кралство Нидерландия, които са употребявали коли за осъществяване на закононарушенията. По отношение на И.М. и Ф.А. са взети ограничения за неотклонение „ задържане под стража “, а по отношение на К.Х. мярка за неотклонение „ гаранция в пари “ в размер на 500 лв..

Разследването по досъдебните произвеждане не престават.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР