Районна прокуратура - Варна предаде на съд млад мъж, причинил

...
Районна прокуратура - Варна предаде на съд млад мъж, причинил
Коментари Харесай

Във Варна съдят мъж, ослепил шофьор с удар, след саморазправа на пътя

Районна прокуратура - Варна съобщи на съд млад мъж, предизвикал тежка телесна щета на различен, след конфликтна обстановка на пътя

На съд с обвинителен акт Районна прокуратура - Варна е предаден 24-годишния С.Д. за това, че е предизвикал тежка телесна щета на различен жител, след конфликтна обстановка на пътя – закононарушение по член 128, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 1 юли 2021 година, на улица в град Дългопол, обвиненият и пострадалият се засекли като водачи на коли. Двамата се познавали и знаели какво транспортно средство ръководи всеки от тях. С.Д. желал да премине през тясната улица, а пострадалият престоявал там, до момента в който беседва със своя позната.

Тъй като вторият не реагирал на създалата се обстановка, първият подал звуков сигнал. Водачът на спрелия автомобил потеглил, като тръгвайки изхвърлил през прозореца си боклук, който попаднал върху стъклото на изчакващата кола. Тези дейности обвиненият решил като нарочни и решил да търси пояснение.

Настигнал движещия се начело автомобил, внезапно спрял и излязъл от транспортното средство, крещейки обидни думи към пострадалия и искайки пояснение от него. Когато стигнал шофьорската врата, почнал да я дърпа. Водачът на автомобила самичък я отворил. Започнала физическа разпра, като С.Д. съумял да нанесе няколко удара с ръка по главата и тялото на своя конкурент. Един от тях попаднал в региона на дясното му око. В резултат от това потърпевшият получил сериозна контузия, която довела до отлепване на ретината и практическа слепота на дясното му око.
Предстои делото против 24-годишния обвинен да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от три до 10 години.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР