Районна прокуратура-Търговище приключи успешно работата по образуваните на 23 март

...
Районна прокуратура-Търговище приключи успешно работата по образуваните на 23 март
Коментари Харесай

С осъдителни присъди приключиха единадесет бързи производства за нерегламентирано преминаване през границата на България

Районна прокуратура-Търговище завърши сполучливо работата по формираните на 23 март 2022 година бързи производства по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс. Към наказателна отговорност бяха привлечени единадесет лица, минали без позволение границата на Република България, арестувани покрай село Бистра същия ден сутринта.

Младите мъже се самоопределили като афганистанци, само че никой от тях не показал документи за идентичност. Двама от групата декларирали, че са на 16 и на 17 години, а останалите декларирали възраст сред 18 и 24 години. Те минали незаконно държавната ни границата на неустановено все още място, като са отказали да дават пояснения.

Всеки един от пълнолетните мъже е наказан с „ отнемане от независимост “ за период от 5 месеца, като изтърпяването на наказването се отсрочва с 3 години изпитателен период. Те би трябвало да заплатят и санкции в размер на 100 лв.. Непълнолетните са наказани на по три месеца „ отнемане от независимост “, като изтърпяването на наказването е отсрочено с 2 години изпитателен период и към него е добавено публично неодобрение.

Одобрените от Районен съд-Търговище съглашения не подлежат на обжалване и са приведени в осъществяване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР