Районна прокуратура-Стара Загора ще протестира решението на Районен съд-Пловдив, с

...
Районна прокуратура-Стара Загора ще протестира решението на Районен съд-Пловдив, с
Коментари Харесай

Прокуратурата ще протестира връщането на делото за Дебора

Районна прокуратура-Стара Загора ще стачкува решението на Районен съд-Пловдив, с което бе върнато на обвиняването делото за нападението на 18-годишната Дебора, която бе нарязана грубо с бръснарско ножче.

От строзагорската прокуратура припомнят, че Георги Георгиев е обвинен за три закононарушения - за породена с особена свирепост и по изключително непосилен метод многостепенна междинна телесна щета, за насила и за закани с ликвидиране по отношение на 18-годишното момиче. Протестът ще бъде импортиран за разглеждане в Окръжен съд-Пловдив в 3-дневен период.

Причината съдът да приключи правосъдното произвеждане е, че в обстоятелствената част на обвинителния акт е позволена неизясненост по отношение на породената на потърпевшата черепно-мозъчна контузия.

След разглеждане на митинга прокуратурата ще добави обвинителния акт, съгласно напътствията на съда, и ще го внесе в Районен съд-Пловдив.

След връщането на делото обвиненият Георги Георгиев остава в ареста, само че определението за това предстои на обжалване в 7-дневен период и той ще може да направи нов опит да излезе на независимост пред Окръжния съд.

По случая бяха направени шест експертизи от над 20 движимости лица. Обвинителният акт е от 31 страници.

Нападението над Дебора е станало в края на юни м.г., само че казусът закупи необятен публичен отзив в края на юли 2023г. Сигнал за нападението е получен към 23:30 часа на 26 юни. На 31 юли Георгиев беше арестуван с непрекъсната мярка " задържане под стража ", само че след налагането ѝ няколко пъти юристите на Георгиев желаеха смяна в по-лека. Исканията не бяха почетени от окръжните магистрати в Стара Загора.

Случаят на Дебора провокира серия от митинги в цялата страна и неодобрение от дейностите на полицията и магистратите в Стара Загора.

 

Източник dariknews.bg

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР