Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира по публикации в медии с

...
Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира по публикации в медии с
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва данни за насилие над жени в Стара Загора

Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира по изявления в медии с изказвания за упражнено принуждение над дами. Наблюдаващият прокурор е разпоредил осъществяването на инспекция от Министерство на вътрешните работи, ще се създадат разпити за да се конкретизират времево и фактологически изказванията. Ще се изиска и информация от полицията за подадени сигнали в интервала от 2015 година до в този момент.

Действията на прокуратурата са по отношение на разобличаване на миска, че от 2015 година знае за голям брой случаи с остригване и побоища над девойки в града.

Освен това прокуратурата ще ревизира за установени нарушавания в заведения работещи след 23 часа, както и какви инспекции са правени на охранителите, които работят в тях. Ще се проследи има ли нарушавания на условията при тяхното назначение на работа, както и в тази връзка дали са били  сигнализирани Инспекция по труда, Национална агенция за приходите или други държавни институции.

Проверките се случват, след случая с нападнатата 18-годишна Дебора от Стара Загора, нарязана от приятеля й с макетно ножче, остригана и застрашена с ликвидиране.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР