Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Т. Т. на 40

...
Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Т. Т. на 40
Коментари Харесай

Задържаха мъж, влязъл през нощта в жилището на възрастни хора, за да търси пари и вещи

Районна прокуратура-Стара Загора притегли като обвинен Т. Т. на 40 година за това, че на 09.09.2022 година в гр. Стара Загора е влезнал нощем – към 02.30-03.00 ч., в непознато жилище – апартамент, благосъстоятелност на съпрузи – жена на 80 година и мъж на 85 година, като е използвал за това мощ – натиснал с ръце и отворил прозорец на стая, и сръчност – качил се поредно на покрива на социална постройка по защитна железна решетка на прозорец на апартамент и оттова до прозореца на жилище – престъпление  по чл.170  ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 09.09.2022 година в полицията е получен сигнал от жители, живущи в 8-етажен жилищен блок в гр. Стара Загора, че незнайни лица се катерят по фасадата на постройката, като се захващали по металните решетки на терасите. Опасенията на жителите били, че са се насочили към апартамент на втория етаж, където живеели възрастни хора – жена на 80 година и мъж на 85 година, семейство. Двамата били трудноподвижни. При идването си полицейските екипи открили, че в дома на възрастните хора на втория етаж бил влезнал чужд мъж, за който е открито, че е Т.Т. Той почнал да тършува в стаите. От шума мъжът се събудил, съумял да стане, а след него и дамата. Те попитали Т.Т. какво прави в жилището, при което той им отвърнал да си мълчат, траял да търси пари и движимости, след което бутнал мъжа на земята и отишъл на терасата. Успял да прескочи към прилежаща постройка и избягал. Т.Т. е бил разгласен за търсене и на 19 октомври 2022 година открит и арестуван от полицията. В жилището не са открити неналичия на пари и движимости. 

Видно от приложената криминалистическа информация Т.Т. има присъединяване в голям брой обири, като след осъществяване на действията се е укривал.  Той е бил осъждан на „ отнемане от независимост “ и последното наказване от 1 година и 6 м. е изтърпяно през юни 2022 година

След привличане в качеството на обвинен, с разпореждане на наблюдаващия прокурор, Т.Т. е арестуван за период до 72 часа.

На 20 октомври 2022 година Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Т.Т. и то бе почетено.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР