Районна прокуратура–Смолян внесе обвинителен акт спрямо 38-годишна жена. Тя е

...
Районна прокуратура–Смолян внесе обвинителен акт спрямо 38-годишна жена. Тя е
Коментари Харесай

Обвиниха жена, взела над 15 000 лв. за разваляне на магии

Районна прокуратура–Смолян внесе обвинителен акт по отношение на 38-годишна жена. Тя е предадена на съд за това, че през интервала от 22.01.2019 година до 28.01.2019 година в с. Смилян, община Смолян, при изискванията на продължавано закононарушение, в изискванията на повторност, за да набави за себе си или за другиго имотна полза е възбудила и поддържала подвеждане у потърпевшата жена, че ще скапе магия и по този начин ще излекува болния й брачен партньор, и с това предизвикала имотна щета в размер на общо 15 860 лв..

Пострадалата жена видяла рекламна публикация, на която 38-годишната жена се представяла с друго име и твърдяла, че скапва вълшебства. Тя била оповестила телефон за връзка, който употребила нейна близка. Пострадалата се обадила и обяснила, че брачният партньор й не е добре здравословно, лекувал се в болница и го оперирали, само че не се подобрявал.

Жената дала обещание, че сигурно ще му помогне, само че би трябвало да й се заплати, тъй като магията била " доста мощна ". На четири пъти тя поискала разнообразни суми пари, които й били изпратени с пощенски превод от потърпевшата до посочен адрес. Първата била за повреждане на проклинание с арабски знаци на хартия - 260 лева, втората за закупуване на катран от Турция – 3600 лв., а третата и четвъртата за доставка на лечебна вода от Израел – общо 12 000 лв.. По-голяма част от парите брачната половинка на болния взела като заем от своя близка, която пък изтеглила заем. През цялото време дамата твърдяла, че мъжът ще оздравее и да не го връщат още веднъж в болничното заведение. Състоянието му не се подобрявало,.Той постъпил още веднъж в болница, където умрял. По-късно потърпевшата жена се свързала с дамата, разваляща вълшебства и си поискала парите, само че тя спряла да й се обажда по телефона.

Спрямо обвинената е наложена от прокуратурата възбрана за овакантяване на рамките на България. Парите на потърпевшата не са възобновени. Районен съд – Смолян е насрочил делото за разглеждане в разпоредително заседание
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР