Районна прокуратура Сливен започна досъдебно производство за извършен опит за

...
Районна прокуратура Сливен започна досъдебно производство за извършен опит за
Коментари Харесай

Мъжът, опитал да обере банка в Сливен, е бягал от затвора

Районна прокуратура Сливен стартира досъдебно произвеждане за осъществен опит за кражба от банков офис в центъра на града.

Снощи към 19 часа 41-годишен престъпно проявен мъж счупил стъклото на банката с паве и влезнал вътре. Той е арестуван на място, откакто алармата се присъединила. Днес следва да му бъде повдигнато обвиняване.

Той има санкции за обири и въоръжен обир, за което има присъда от 8 години отнемане от независимост.

А през 2005 година е избягал от пандиза в Стара Загора.

Днес следва той да бъде арестуван за период от 72 часа. От прокуратурата ще изискат да му бъде повдигнато обвиняване “задържане под стража ”. За сходно закононарушение законът планува от 3 година до 15 години отнемане от независимост.

" Престъпната му предприемчивост е почнала още като малолетен. Същият има налагани ефикасни санкции отнемане от независимост за период от 8 години, 12 години, 3 години, като последно наложеното му наказване е в размер на 8 години отнемане от независимост, което му е наложено с влезнала в действие присъда през 2009 година. Изтърпяно е през 2017 година. От събраните по делото доказателства е открито, че същият се е придвижил с такси от село Сотиря до центъра на град Сливен, като авансово е взел решение да извърши кражба на пари от банков офис. След като е слязъл в центъра на град Сливен, е забелязал бетоново блокче, което е употребявал да троши стъклената витрина на непряк вход на банковия офис. Носил е със себе си чукче, което да употребява за взломяването на вратата. След като е проникнал в офиса, е почнал да претърсва разнообразни шкафове и чекмеджета, с цел да търси пари. Задействала се е алармата. Междувременно дейностите му са били видяни от намиращ се наоколо очевидец, който е подал сигнал на 112. Непосредствено по-късно са пристигнали чиновници на Районно ръководство Сливен, които са заловили лицето до входа на банката ", уточни Катя Стаменова, областен прокурор.

Източник: Нова тв, Българска национална телевизия

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР