Районна прокуратура Сливен се е самосезирала, след разпространените в медиите

...
Районна прокуратура Сливен се е самосезирала, след разпространените в медиите
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява връзват ли се бебета в Сливенската болница



Районна прокуратура Сливен се е самосезирала, след публикуваните в медиите информации за болнична процедура, за връзване на бебета към болничните им кушетки в детското поделение на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински. “ Това разгласи прокурор Христина Блецова.

Възложено е на ОД Министерство на вътрешните работи да направи инспекция по случая. В момента върви и вътрешноболнична инспекция взаимно с РЗИ.

Ръководството на болничното заведение разгласи, че в лечебните заведения се ползва практиката „ имобилизиране (връзване) на пациенти в детска възраст, когато са на инфузионно лекуване в болница. “ 

Началникът на отделението доктор Люба Бъчварова разяснява практиката: 

" Това е процедура на всички места. То няма метод да накараш едно бебе да стои спокойно. Имобилизацията е нещо типично за реанимационните отделения и деца, които са постъпили без майка. "

Председателят на локалната организация на Българския лекарски съюз доктор Богдан Сотиров изрази опасения, че след всички офанзиви Сливен има заплаха да остане без детско поделение:

" Тогава, който поема тази акция, ще би трябвало да изясни на всички тези от 1 500 до 2 000 деца, къде ще се лекуват. "  

В Детското поделение се лекуват деца от областите Сливен, Ямбол, Бургас, а за миналата година през него са минали 1 309 пациенти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР