Районна прокуратура-Шумен привлече към наказателна отговорност двама млади мъже за

...
Районна прокуратура-Шумен привлече към наказателна отговорност двама млади мъже за
Коментари Харесай

Съдят двама извършители на грабеж

Районна прокуратура-Шумен притегли към наказателна отговорност двама млади мъже за обир, осъществен след опасност – закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс. Единият от тях е възраст от 20 години, а другият е малолетен – на 17 години.

До задържането им се стигнало откакто през нощта на 13 септември 2022 година двамата направили обир от заведение в град Шумен. Те влезнали в обекта маскирани, заплашили чиновник в заведението и взели наличните оборотни пари. След това избягали в незнайна посока.

Обвиняемите били арестувани няколко часа по-късно, след дейни дейности по установяването и издирването им, извършени от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Шумен. 20-годишният не е престъпно проявен, само че малолетното момче е известно на органите на реда.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районна прокуратура-Шумен. С разпореждане на наблюдаващ прокурор обвинените са арестувани за период до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Предстои да бъде импортирано искане за налагане на най-тежката мярка – „ задържане под стража “ по отношение на тях. След задържането на двамата паричната сума била възобновена.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР