Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Х.Г., на 36 г., И.Н.,

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Х.Г., на 36 г., И.Н.,
Коментари Харесай

Задържаха петима край Пловдив за трафик на бежанци от Афганистан

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени Х.Г., на 36 година, И.Н., на 34 година, Е.Ч., на 56 година, Д.П., на 37 година, А.А., на 44 година, за това, че на 08 юни, в региона на област Бургас и на автомагистрала " Тракия “, в землището на с. Желязно, област Пловдив, като съизвършители, незаконно подкрепили 6 жители на Афганистан да минават през страната в нарушаване на закона – закононарушение по член 281 алинея 2 н.1 и т. 5 вр. алинея 1 вр член 202 алинея 2 вр. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че шестимата непознати жители пътували в два леки автомобила, а пред тях се движела пилотна кола. Те тръгнали от региона на обл. Бургас, където ги чакали петимата обвинени, и задачата им била да стигнат до гр. София. В колите се намирали и Х.Г., И.Н., Е.Ч., Д.П. и А.А. Те били водачи и уредници на превозването на афганистанците до гр. София. Крайна цел на чужденците била да стигнат до страна в Западна Европа.

На 8 юни 2022 година на автомагистрала " Тракия “, в землището на с. Желязно, полицейски патрул спрял колите за инспекция. Установено било, че афганистанците влезнали в България през " зелена “ граница. Преди това те платили по 2500 евро на турски каналджии, с цел да провеждат пътуването им до Западна Европа.

Петимата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Чуждите жители са настанени в миграционен център.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР