Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Васко Рупеца за въоръжения обир

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Васко Рупеца за въоръжения обир
Коментари Харесай

Васко Рупеца, обрал с пистолет пощата в Катуница, призна за още една кражба

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен Васко Рупеца за въоръжения грабеж на пощата в село Катуница на 8 февруари.

Припомняме, че пийнал мъжът нахълтал в пощенския клон, заплашил с револвер служителка, и отмъкнал сумата от 3120 лв. от владението на „ Български пощи “ ЕАД, с желание незаконно да ги присвои като е използвал за това заплашване. Васко обаче признал освен за това закононарушение, а и за още една кражба.

По делото е открито, че на 8 февруари, Васко влезнал в пощенския клон в с. Катуница. Той създал изстрел с газов револвер, ориентиран към земята и изискал от служителката да му даде парите за пенсиите. По това време в банковия клон са се намирали още две дами. Служителката в пощенския клон му предала сума от 3120 лв., след което Васко напуснал помещението.

Няма потърпевши хора. По-късно цялата сума е била открита от полицейските чиновници. Обвиняемият е бил мъртво пийнал. След като е трезвен е направил признания освен за закононарушението в пощата, само че и за осъществена кражба по друго досъдебно произвеждане, следено от РП-Пловдив.

Той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Утре, 11 февруари 2022 година, Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в Районен съд-Асеновград за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на мъжа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР